Omstilling

Vi bistår når de store endringene skjer: skape kraft mot det som skal komme, avskjeden med det som var, ferden gjennom det sårbare ingenmannslandet, og ikke minst: Initieringen av det nye.

Alle tjenester

Fra en verden til en annen

Sammenslåing av selskap. Omorganisering. Nytt konsept. Utskifting av viktige systemer.

Noen endringer går ut over de kontinuerlige endringene de fleste opplever i arbeidslivet. Dette er endringer som i praksis handler om å bevege seg fra en kjent verden over i noe nytt og ukjent. Da må vi alle dra sammen, noe som krever noe langt ut over det å være endringsvillig. Dette er og omstilinger hvor vi som mennesker blir kastet inn i en «hverken-eller» tilstand hvor vi er ekstra sårbare og mer enn noen gang har behov for å bli sett. 

Effecto bidrar til en strukturert omstilling, og ikke minst til en målrettet oppfølging av enkeltmennesker, slik at virksomheten kommer styrket ut på «den andre siden». 

 

«… Men noe vil ha skjedd i mellomrommet eller liminalfasen, som antropologer kaller den, altså tidsrommet da man befinner seg mellom to stadier. I denne fasen, typisk puberteten, kan alt skje, og derfor er den farlig for samfunnets makthavere.»

Thomas Hylland Eriksen, sosialantropolog, om det å vende tilbake til en normal tilstand i verden etter COVID19 pandemien

Ferden mot en ny verden

Grunnleggende omstillinger handler ikke om prosjektplaner eller justeringer, det handler om å bevege seg fra en verden til en annen. Det handler om å skape et bilde som  skaper energi og retning, som gjør de nødvendige endringene selvsagte og som endrer refleksene for de intuitive valgene som styrer hverdagen. Vi hjelper deg å skape bildene og rammene for en slik omstilling.

Tilrettelegging av overgangsritualene

Takke av og «renselsen fra» det som har vært, spilleregler, rutiner og kunnskapstilførsel i transitt, inkorporering av det nye. Det å ta de emosjonelle siden på alvor gjennom markeringer og sermonier sparer mye unødig frustrasjon og hjelper folk å se samme vei.

Ledsager i ingenmannslandet

I alle omstillinger kastes både grupper og mennesker inn i et ingenmannsland hvor det gamle har sluttet å virke og hvor det nye enda ikke er på plass. I ingenmannslandet er man sårbar, og det er farlig å være der for lenge og å ikke bli sett. Vi viser vei gjennom ingenmannslandet for grupper og enkeltmennesker. 

3 gode grunner til å omfavne motstand

Mange av de lederne vi møter har et instinkt om å "ta ned motstand", "få bort sutring", "bli kvitt KMM (kos med misnøye)"  og annet tilsvarende som er til hinder for å skape endringer og utvikling. Det er forståelig. Her skal du likevel få 3 gode grunner til å omfavne...

Stormen konserthus med blikket mot 2024… og forbi

Stormen har tatt mål av seg til å bli det kulturelle kraftsenteret som gjør Bodø til en enda bedre by å bo i. Vi har fått bli med ledergruppen på deres reise for å gjøre dette til virkelighet. Bodø er valgt til europeisk kulturby i 2024. Nå har det seg også slik at...

Arman – fra gjemsel til berømmet merkevare

Han leverte våpen til Orderud-drapene, var yrkeskriminell og tok overdose sju dager på rad. Han kjente prisen på 300 gram gull men ikke på en liter melk. Hvordan var det mulig å ta tilbake kontrollen over pengene og livet - og bli nasjonal prosjektleder i NAV - og...

Visste du at…?

  • et menneskes liv er full av overganger: å sette barn til verden, barn for navn, fra hjelpeløs baby til barn, fra barn til voksen, fra elev/student til arbeidslivet, å finne seg en partner, skilsmisse, død i nære relasjoner, å flytte til et nytt sted, skifte jobb,…
  • noe av det viktigste som binder familier og grupper sammen gjennom et liv, er overgangsritualene
  • en virksomhets liv er og full av overganger.
  • Sir Alfred Mehran, en Iransk flyktning, bodde i avgangshallen i Terminal 1 på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris i 18(!) år (fra 1988 til 2006)? Han fikk hverken lov å reise videre (til England) eller tilbake der han kom fra (Belgia) eller inn i Frankrike. Denne historien inspirerte blant annet Steven Spielberg til filmen The Terminal (2004) med Tom Hanks i hovedrollen.

Vi setter sammen løsninger for deg - gi oss en utfordring!

Hva skal vi prioritere? Hvor skal vi bruke eksterne? Hvilken type bistand kan vi ha mest nytte av? Hvor lang fram skal vi tenke?

Vi har jobbet med mange kunder av ulike størrelser og fasonger, og fra mange ulike bransjer. Tjenesteområdene og de ulike produktene vi har satt opp, er for å gi et bilde av hva vi jobber med, og for å gi ideer til mulige løsninger. Svaret kan like gjerne være en variant av disse, eller en kombinasjon av flere, på tvers av tjenesteområder. Vi liker også å jobbe på en slik måte at man tar et steg av gangen i stedet for å lage store avtaler med lang horisont. Da kan vi avstemme og korrigere kurs underveis, og vi må hele tiden sikre at vi gjør oss fortjent til å få være med videre.

Gi oss gjerne en utfordring og en liten mulighet til å bli kjent med dere, så kan vi skisse den løsningen vi tror gir mest mening for akkurat dine behov.

 

Kontakt

General Buddes gate 1
7014 TRONDHEIM

mail@effecto.no

+47 73518200
+47 90125522