Nye pengestrømmer på nye arenaer, med søkelys på e-sport

Det er i ferd med å oppstå enorme pengestrømmer på arenaer majoriteten av dagens ledere ikke har noe forhold til, og hvor de unge dominerer bildet. Hvordan ser de nye markedene og forbruksmønstrene ut?

Vi setter denne gangen søkelyset på e-sport. I den forbindelse  får besøk av en «godt bevart hemmelighet» blant trønderske suksesshistorier, Sportradar, som vil dele tanker og erfaringer rundt det kraftig voksende markedet som e-sport utgjør. Ikke minst også hva dette betyr for kompetansen de trenger å ha i selskapet. Vi skjeler også til pengestrømmer fra beslektede områder.  

Tid: Tirsdag 7. juni 14:30 – 16:30
Sted: Jotunheimen e-sportsenter, Kjøpmannsgata 63, Trondheim
Arrangør: Effecto Rådgivere, i samarbeid med Jotunheimen e-sportsenter
Inngang: Gratis, åpent for alle

Dette er et treff i en rekke med BIG-treff hvor vi på vegne av oss som har vært i arbeid noen år forsøker å komme under huden på den nye generasjonen. 

Les mer om BIG-initiativet

Agenda

14:30 Dørene åpnes
Mingling med anledning til å kjøpe mat og drikke i baren

14:45 Velkommen: Alex Hole (Jotunheimen) og Frede Jakhelln (Effecto)

Innledning til debatt:

  • Med e-sport som viktig markedssegment trenger vi også ansatte som forstår det –  Inge Pettersen, Tribe Technical Owner, Sportradar
  • Gaming, e-sport og nye pengestrømmer   Alex Hole, Jotunheimen e-sport og Team Midgard

15:30 Pause – mingling

15:45 Paneldebatt om dagens tema.
I BIG-panelet har vi denne gangen med oss Inge Pettersen, Alex Hole og Heidi Rønne (Regionsleder Centric IT Professionals).

Debattleder: Stein Ræstad, Effecto

16:30 Slutt
Forsatt anledning til å bli værende for å slå av en prat eller å prøve ut noe av det Jotunheimen har å by på.

 

Om deltakerne

Inge Pettersen, Tribe Technical Owner, Sportradar

Sportradar er en skikkelig trøndersk suksesshistorie. Med en opprinnelse tilbake til 2000 og en masteroppgave ved NTNU, omsatte Sportrader i første kvartal 2022 for over $186 millioner og er  i dag den ledende globale leverandøren av løsninger for sport og spill. 

Inge har jobbet i Sportradar siden 2006 og har vært med på den eventyrlige veksten fra de den gang var et trøndersk selskap med 15 ansatte til de i dag har 1700 kunder fordelt på 120 land, 2950 medarbeider fordelt på 20 land, hovedkontor i Sveits og er listet på New York-børsen. De har og blitt en betydelig virksomhet lokalt, med over 150 ansatte på Trondheimskontoret.

Etter å ha jobbet som utvikler og team lead, er Inge nå Team Technical Owner (TTO), en stilling som innebærer ansvar for den tekniske leveransen til mange teams spredt over flere lokasjoner i Europa. I tillegg engasjerer han seg for Sportradars fotavtrykk i Trondheim og innleder samarbeid med lokale selskap og insititusjoner. Blant annet har han vært en pådriver for samarbeidet med Jotunheimen e-sport.

Sportradar var tidllig ut med å ta e-sport på alvor og de lever og ånder for sport og teknologi, fra Counter Strike og Formel 1 til cricket og fotball. Visjonen er intet mindre enn å endre hvordan verden  opplever sport. 

Alex Hole

Alex er daglig leder og medeier av Jotunheimen e-sportsenter, samt sportsdirektør og medeier i Team Midgard, en trøndersk satsing på e-sport. Han er en ildsjel som både har startet og drevet fritidsklubb og har som tidligere lærer ved Tiller videregående skole vært med og bygd opp e-sport i skolen som et pedagogisk satsningsområde. En av Alex sine kjepphester er å få synliggjort e-sport som en seriøs idrett på linje med andre idretter, og hvor det handler om hele mennesker, inkludert fysisk form. Her kommer også hans bakgrunn fra annen idrett godt med, inkludert rollen som fotballdommer. På Jotunheimen har han og aktivt brukt spill som arena for å trene ferdigheter for voksne og å utvikle teamarbeid i virksomheter. Ellers brenner Alex for arbeid med barn og unge, og ikke minst å ta dem på alvor ved å se muligheten i det som driver engasjementet deres.

 På BIG-treffet vil Alex denne gangen ikke bare bidra som vertsskap og deltaker i paneldebatten. Han vil også holde en innledning hvor han tar for seg ulike tall og eksempler på pengestrømmer innen e-sport og gaming som supplerer Sportradar sitt perspektiv.

Heidi Rønne, regionleder, Centric IT Professionals

Heidi har vært fasinert av teknologi siden hun programmerte et hjertesymbol i «Basic» på datamaskinen på skolen. 

Mange år senere, og med en bred erfaring fra mange ulike roller i IT-bransjen, er hun i dag regionsleder for Centric IT Professionals. 

Centric IT Profressionals er del av Centric, en organisasjon som omsetter for over 480 millioner euro og har mer enn 4300 mennesker fordelt på land som Belgia, Tyskland, Frankrike, Litauen, Luxembourg, Nederland, Norge, Romania, Sverige og Sveits.

Heidi hadde en litt annerledes karrierevei, hvor hun fra jobb i klesbransjen ble gitt muligheten i en koordinator / prosjektleder rolle på et større IT prosjekt. Det har bidratt til at hun selv brenner for å se mulighetene i mennesker med ulike bakgrunner, både i eget team og når hun skal finne de beste ressursene for kundene sine. 

På BIG-treffet vil Heidi bidra i paneldebatten med sin innsikt i hvordan kampen om de ressursene som blant annet tunge aktører som Sportradar etterspør, påvirker hele markedet for IT kompetanse, inkludert også for de mer «tradisjonelle» virksomhetene.