Hvor relevant er spillerfaring for næringslivet?

Forskning viser at det er en sammenheng mellom hvor mye dataspill ungdom spiller, og hvor gode de er til å løse ulike problemstillinger, samarbeide og tenke strategisk. Dette la bemannings- og rekrutteringsselskapet Manpower til grunn når de i august 2018 utvidet sitt registreringsskjema til også å inkludere spillerfaring. Hva viser erfaringen nå snart 4 år senere, og i hvilken grad er innsikt i spillerfaringen viktig for ledere i næringslivet?

Tid: Tirsdag 10. mai, 14:30 – 16:30
Sted: Jotunheimen e-sportsenter, Kjøpmannsgata 63, Trondheim
Arrangør: Effecto Rådgivere, i samarbeid med Jotunheimen e-sportsenter
Inngang: Gratis, åpent for alle

Dette er et treff i en rekke med BIG-treff hvor vi på vegne av oss som har vært i arbeid noen år forsøker å komme under huden på den nye generasjonen. 

Les mer om BIG-initiativet

Agenda

14:30 Dørene åpnes
Mingling med anledning til å kjøpe mat og drikke i baren

14:45 Velkommen: Alex Hole (Jotunheimen) og Frede Jakhelln (Effecto)

Innledning til debatt:

  • Sett spillerfaring på CV´en – Solveig Finboe
  • En fortelling fra innsiden    Sindre Christian G Ræstad 

15:30 Pause – mingling

15:45 Paneldebatt om dagens tema.
I BIG-panelet har vi denne gangen med oss Solveig Finboe, Sindre Christian G Ræstad og Alex Hole.

Debattleder: Stein Ræstad, Effecto

16:30 Slutt
Forsatt anledning til å bli værende for å slå av en prat eller å prøve ut noe av det Jotunheimen har å by på.

Om deltakerne

Solveig Finboe

Solveig har over 20 års erfaring fra ulike roller i Manpower, hvor hun fra 2008 har hatt ansvar for region Midt- og Nord-Norge. Som DNV-GL sertifisert rekrutterer er hun også operativ i rekruttering av ledere og fagspesialister for kunder både i offentlig og privat sektor. Hun har og et hjerte for det litt utradisjonelle, noe vi kan se både gjennom rollen hun har som styreleder i Matsentralen og som foredragsholder om blant annet fremtidens arbeidstakere og sitt selskaps rolle knyttet til inkludering og mangfold. Solveig brenner for hvordan å forstå og å finne den kompetansen som gir den riktige matchen mellom mennesker og virksomheter. På BIG-treffet vil hun i denne sammenheng bidra med sin kunnskap om Manpowers satsning på å bruke innsikt i spillerfaring som et av virkemidlene for å finne nettopp en slik match.

Sindre Christian G Ræstad

Sindre er siviløkonom fra BI, med en dobbel master i “Strategy Consulting & Digital transformation” fra EDHEC Business School (Lille, Frankrike). I dag jobber han som “Finans og kontroll analytiker” i Equinor i Stavanger. 

I store deler av ungdommen hadde Sindre en aktiv gaming-interesse og spilte blant annet på relativt høyt nivå i StarCraft 2. Dette var ikke alltid like lett å kombinere med å henge med på skolen. I forbindelse med overgangen til studentlivet opplevde han at videre satsning på det nivået han ønsket å være på ikke var forenlig med å lykkes med de ambisjonene han etter hvert opparbeidet for studiene. Derfor tok han da også et aktivt valg om å “legge opp”.  Det betyr ikke at erfaringene ikke har blitt med han videre i livet. På BIG-treffet vil Sindre bidra med erfaringene fra “innsiden” av både spillverdenen og som ung i næringslivet. Hva har spillerfaringen betydd for han som menneske og som medarbeider i Equinor? Hva tenker han selv at den forteller om han?

Alex Hole

Alex er daglig leder og medeier av Jotunheimen e-sportsenter, samt sportsdirektør og medeier i Team Midgard, en trøndersk satsing på e-sport. Han er en ildsjel som både har startet og drevet fritidsklubb og har som tidligere lærer ved Tiller videregående skole vært med og bygd opp e-sport i skolen som et pedagogisk satsningsområde. En av Alex sine kjepphester er å få synliggjort e-sport som en seriøs idrett på linje med andre idretter, og hvor det handler om hele mennesker, inkludert fysisk form. Her kommer også hans bakgrunn fra annen idrett godt med, inkludert rollen som fotballdommer. På Jotunheimen har han og aktivt brukt spill som arena for å trene ferdigheter for voksne og å utvikle teamarbeid i virksomheter. Ellers brenner Alex for arbeid med barn og unge, og ikke minst å ta dem på alvor ved å se muligheten i det som driver engasjementet deres.

 På BIG-treffet vil Alex både bidra som vertskap for hele arrangementet, inkludert å sørge for at en gjeng unge foreviger høydepunktene med lyd og video. Han vil også delta i paneldebatten med sin omfattende kunnskap om både barn og unge og om hva den mangfoldige spillverdenen handler om.