Stormen har tatt mål av seg til å bli det kulturelle kraftsenteret som gjør Bodø til en enda bedre by å bo i. Vi har fått bli med ledergruppen på deres reise for å gjøre dette til virkelighet.

Bodø er valgt til europeisk kulturby i 2024. Nå har det seg også slik at Bodø har et kulturkvartal bestående av Stormen konserthus og Stormen bibliotek. Dette ble åpnet i 2014 og med sin praktfulle beliggenhet ved vannkanten og flotte arkitektur, er dette et kulturkvartal Bodø kan være stolte av. Gode byer å bo i skapes imidlertid ikke av flott arkitektur alene, selv om det absolutt bidrar.

Stormen har et oppdrag å løse

Stomen konserthus tatt mål av seg å videreutvikle det grunnlaget som ble lagt i 2014 til å bli en enda viktigere aktør for å utvikle kunst og kulturlivet i Bodø. For en organisasjon som har jobbet tøft for å etablere Stormen konserthus som en aktør i byen, innebærer dette en ny tøff utfordringer og en omstilling som nytilsatt direktør Rasmus Adrian er satt til å lede. Adrian har tatt turen fra København med en klar ambisjon om å gjøre en positiv forskjell, både for Stormen og Bodø by.

Rammeverk for å lede an i endring og omstilling

…men en synfoni kan ikke plystres, den må spilles med orkester. Heldigvis er det en organisasjon med mange dyktige mennesker, og ikke minst en ledergruppe som er klar for å trå til. Effecto setter stor pris på at vi har fått bidra som sparringspartner til ledergruppen i Stormen for å bygge opp et rammeverk for det arbeidet som skal gjøres. De tankene som så langt er skapt, er inspirerende å jobbe med, og vi er overbevist om at Stormen har i seg det som trengs for å ta enda et skritt mot å bli den motoren for kulturlivet som Bodø både ønsker seg og fortjener. Direktør Adrian er og tydelig på at statusen som europeisk kulturhovedstad i 2024 er en inspirasjon og katalysator for utvikling, men at tiden etter 2024 er minst like viktig. Det er tross alt folket i Bodø det handler om.

 

 

 

 

Stormen - en perle i Bodø

Med konserthus og bibliotek i samme bygningkompleks, er Stormen et aktivum for Bodø. Et strålende eksempel på hva ildsjeler og det offentlige kan få til i lag.