Han leverte våpen til Orderud-drapene, var yrkeskriminell og tok overdose sju dager på rad. Han kjente prisen på 300 gram gull men ikke på en liter melk. Hvordan var det mulig å ta tilbake kontrollen over pengene og livet – og bli nasjonal prosjektleder i NAV – og høyt skattet fagmann i økonomi?

Et omdømme som kunne ha ødelagt

Nåværende partner i Effecto, Stein Ræstad, traff Arman i 2014 i forbindelse med at Arman presenterte en forretningside. Stein satt i panelet . På den tiden var det bare Armans nærmeste som kjente til hans fortid, helt til man søkte på nett og forsidene fra Orderud-saken dukket opp som første treff. Da kjølnet interessen gjerne raskt.

Stein og Arman fant imidlertid raskt tonen. De fant også raskt felles grunn i at en historie om å reise seg fra så langt nede fortjener å bli fortalt. Det endte i et 5 år langt samarbeid om historiefortelling, virksomhetsutvikling og merkevarebygging.

Å ta tilbake kontrollen

Det handlet om oppbygging av en forestilling som startet i det små, men som endte opp stort: Forestillingen ble brukt som trekkplaster på større arrangement, vist for til sammen flere tusen tilhørere landet rundt og ble også brukt på workshop for andre foredragsholdere på Talerlisten som eksempel på hvordan det kan gjøres.

Det handlet om utvikling av virksomhetsideer og strategier som gjør at Arman i dag driver sitt eget selskap og jobber med det han tror på.

Det handlet om oppbygging av et brand og omdømme som har resultert i en rekke media-oppslag, inkludert portretter i VG Helg (10 sider) og UKEadressa. Nylig har han også levert en internasjonal TED Talk.

Et fruktbart samarbeid

Stein har vært alt fra strateg og sparringspartner til regissør, tekstforfatter og designer av slides. Han deltok i enkelte tilfeller også «på scenen», som innleder, i sceneprat og i felles workshops.

Samarbeidet gav også inspirasjon til utvikling av SUPERFIN-modellen, en modell for utvikling av kulturer i enhver «flokk», inkludert bedriftskulturer. Dette er en modell som Effecto også benytter i sitt arbeid med utvikling av bedriftskulturer.

En omstilling å være stolt av

Arman sin omstilling er en reise det er grunn til å være stolt av ha bidratt til, selv om vi kom inn på et tidspunkt da det virkelig harde arbeidet var tilbakelagt. Vi i Effecto anbefaler på det varmeste å vurdere Armans foredrag når man har bruk for noen som kan berøre litt ekstra og bidra til å skape en åpnere og modigere kultur. Virksomheten hans i dag handler også om mere, ikke minst mestring av penger. Mange tankevekkende innspill fra en som holdt på å miste alt, nettopp fordi han ikke mestret pengene.

Vi heier på deg, Arman!

 

Her et lite utdrag fra artikkelen i VG Helg, med bilde av Arman i retten i forbindelse med Orderudsaken.